Símptomes de la menopausa i nutrició

blog_cat

La menopausa no és una malaltia, sinó una etapa més de la vida de les dones. Per desgràcia, moltes d’elles reben injustificats tractaments farmacològics durant els anys que dura aquesta fase. Al juny de 2005, la revista Annals of Internal Medicine va recollir un rigorós consens dels Instituts Nacionals de la Salut de Units, en el qual es va indicar que la menopausa està “medicalitzada”. És a dir, s’està considerant que un període normal en les dones no és altra cosa que una condició mèdica que requereix de la utilització de medicines. Res més lluny de la realitat. Ara per ara, els nutricionistes observem que això també succeeix en l’àmbit dietètic. En el present text reviso diversos “tractaments” dietètics per als símptomes de la menopausa i insisteixo en la importància de seguir una “díaita” sana.

ReadMore


Prova la fruita congelada a La Sirena!

blog_cat

Estem molt habituats a consumir peix, verdures, marisc o plats preparats congelats. Però, has tastat la fruita congelada? A partir d’ara ja pots fer-ho perquè a La Sirena trobaràs préssec, pinya i meló congelats. A què estàs esperant? Tasta’ls!

ReadMore


Nens vegetarians?

blog_cat

Entenem com a dieta vegetariana (o “ovolactovegetariana”) aquella que exclou el consum de carnis i derivats i de peix i derivats. La dieta vegana, per la seva banda, exclou qualsevol producte d’origen animal, per la qual cosa en ella no hi ha presència de làctics o ous. Si bé hi ha poques persones que a Espanya segueixin una dieta vegetariana (un 1,5% de la població, segons l’enquesta Enide), és molt possible que en uns anys observem un increment en el seu nombre. Als professionals sanitaris ens sol preocupar més l’alimentació dels nens que la dels adults, entre d’altres motius per la seva major vulnerabilitat i perquè els factors de risc afectaran més temps als menors d’edat que als que ja tenim “uns anyets”. En el present text tracto algunes qüestions relacionades amb la dieta vegetariana, particularment a la infància.

ReadMore


Quatre receptes de llenguado per al teu receptari

blog_cat

El llenguado és ben conegut per ser un dels peixos més apreciats a causa del seu sabor i la seva suau textura. És un peix perfecte per cuinar enfarinat, fregit, elaborat amb alguna salsa, a la planxa o combinat amb marisc. En aquest post recopilem 4 senzilles receptes amb llenguado que no poden faltar al teu receptari!

ReadMore


Magnesi: en aliments millor que en pastilles

blog_cat Amb un arbre no es reforesta un bosc, i amb un nutrient no es millora la salut. Aquesta senzilla reflexió semblem oblidar-la quan comprem complements dietètics, a la vista del constant increment en les seves vendes. Un increment poc justificat, donades les escasses proves científiques que sustenten els seus suposats beneficis. D’entre els molts nutrients de moda, un d’ells, el magnesi, apareix cada vegada més sovint en diferents mitjans de comunicació, de vegades acompanyat de promeses exagerades. Si bé hi ha nombrosos estudis que suggereixen possibles beneficis associats a la ingesta de magnesi, convé mirar-los de prop per no extreure conclusions equivocades. ReadMore


La Sirena Club et porta a Noruega

blog_catala

Ja tens la nostra targeta La Sirena Club? Coneixes tots els beneficis que t’ofereix? Sabies que ara La Sirena Club et porta a Noruega? Si ets titular de la targeta ja pots anar preparant la maleta!

ReadMore


Baixar el colesterol. Tres respostes, quatre consells i un aforisme

blog_catala

Tant el 2012 com el 2013 vaig escriure sobre el colesterol en aquest “racó”, així que aquest any no serà menys. Així, al març de 2012, sota el títol “El colesterol no és una entelèquia“, vaig elaborar un petit “examen” per ajudar a resoldre dubtes, com si certs aliments d’origen vegetal (com la fruita seca o l’alvocat) tenen colesterol. Al febrer de 2013 vaig pensar que era moment d’abordar la qüestió de si el consum d’ous (que tenen bastant colesterol) es relaciona amb el colesterol elevat, de manera que vaig escriure el post “Els ous i el seu polèmic colesterol“, que conté dades que possiblement et sorprenguin. Aquest any, si ja has “resolt l’examen” i llegit el polèmic post, et suggereixo que llegeixis les tres respostes, els quatre consells i l’aforisme que detallo a continuació. És un tema en el qual val més “ser pesat que descuidat”, com entendràs de seguida.

ReadMore


Filet de lluç amb ceba caramel•litzada i verduretes

blog_catala

El lluç és un dels peixos més apreciats i que més agraden als petits de la casa. A més a més , té molt pocs greixos saturats. Per la qual cosa acompanyat amb verdures i/o hortalisses aquest peix t’ajudarà a seguir una dieta equilibrada i molt saborosa!

ReadMore


Què hauria de saber la mare de Mafalda sobre la “Neofòbia”?


blog_catala

És coneguda l’aversió que la Mafalda, el mundialment famós personatge de Quino, sentia cap a la sopa. La seva mare insistia una i altra vegada, i la Mafalda seguia odiant aquest olorós plat que venia des de la cuina com un càstig diví. Potser avui algú diagnosticaria a la Mafalda amb “neofòbia alimentària”, un concepte que sol aplicar-se als nens petits que rebutgen tastar aliments que són nous per a ells, però que formen part habitual de la dieta familiar. Després del diagnòstic, hauria de venir el tractament. Però com es tracta la neofòbia alimentària? En el present text s’amplia aquesta fumejant qüestió.

ReadMore


Tardor és temps de bolets

Blog_cat

Dies més curts, fulles dels arbres que cauen, arribada del fred… La tardor porta amb ella alguns canvis que potser no ens venen gaire de gust, però també una sèrie d’aliments que en aquesta època de l’any es troben en el seu punt àlgid. Els bolets són un d’aquests aliments, i gràcies a la seva versatilitat i la seva facilitat de preparació s’han convertit en indispensables de moltes cuines. A continuació, et mostrem quines opcions podràs trobar a La Sirena per gaudir d’aquest ric aliment.

ReadMore