Dos motius per menjar saludablement i alguns consells per aconseguir-ho

blog_catala

Abans de ser un apassionat dietista-nutricionista no tenia ni idea de l’estreta relació que guarda l’alimentació amb la salut, ho reconec. De fet, si no ho reconegués m’exposaria a que molts familiars o amics de la infància s’encarreguessin de recordar-m’ho. Potser per això intento no jutjar mai a qui no es preocupa de la seva alimentació: penso que potser és pur desconeixement. Un desconeixement del que segurament és innocent, atès que la formació al respecte en els plans d’estudi és tirant a escassa, incompleta i de vegades, errada. En el present text enumero dos motius de pes per alimentar-nos saludablement, però també detallo per què ens costa seguir una dieta sana i què podem fer al respecte.

ReadMore


Pèsols amb gambetes

catala

Cuinar a diari fa que molts cops ens preguntem què farem per dinar demà o que hem de comprar per la setmana vinent i, sovint, també ens pot semblar que se’ns acaben les idees i que ‘sempre mengem el mateix’. Per això, us deixem a continuació una recepta de pèsols amb gambetes que ho té tot: és senzilla, saludable i saborosa. Què més es pot demanar?

ReadMore


Trucs i consells dietètic-nutricionals per a adults que fan esport

blog_cat

Els professionals sanitaris estem desitjosos que disminueixin les xifres de sedentarisme i es posi de moda practicar exercici físic cada dia. I és que, encara que és sabut que no és convenient passar hores i hores sense moure el nostre cos, gairebé la meitat de la població adulta espanyola no practica cap mena d’exercici físic en el seu temps lliure. Els motius que justifiquen aquestes desoladores xifres són difícils de concretar, però sí que sabem que la nutrició no pot ser una excusa.

ReadMore


Rap amb gamba argentina guisada al cava

blog_catala

El rap és un peix blanc molt apreciat en termes culinaris. La seva carn ferma i blanca i el seu sabor delicat, fan del rap un peix exquisit per preparar amb salsa i molt especialment en celebracions, quan es converteix en el protagonista de moltes taules. En aquest sentit, avui volem sorprendre amb aquesta deliciosa recepta de rap amb gamba argentina guisada al cava.

ReadMore


Llom de salmó amb escamarlans sobre timbal de patata i bolets

blog_catala

En aquestes dates, no sempre tenim tot el temps que voldríem per dedicar-nos a preparar els menús de les festes. A La Sirena ho sabem i per això et proposem aquesta ‘Recepta 10′ que tindràs a punt en tan sols 30 minuts i amb la que et posaràs a tots els teus convidats a la butxaca. T’ho assegurem, amb ella triomfaràs!

ReadMore


Sorprèn els teus comensals aquest Nadal

blog_catala

Cada Nadal fas el mateix menú i vols innovar? És el primer any que tens a la família a casa aquestes festes? Vols triomfar aquest Nadal amb un menú sorprenent? Sigui quin sigui el teu motiu, des de La Sirena et deixem unes propostes de cara a aquests dies de celebracions que tenim per davant i que volem gaudir amb familiars i amics. Pren nota i bon profit!

ReadMore


Un Nadal Sirena!

blog_cat_v2

Un any més s’acosta el Nadal i ja som molts els que pensem en els preparatius: decorar la casa, regals, trobades, menjars, l’arbre, el pessebre, receptes i menús. És una època en què ens ve de gust gaudir amb la família, retrobar-nos amb aquells que no veiem tan sovint com ens agradaria i passar una bona estona amb ells, moltes vegades, al voltant de la taula. Per fer aquests moments millors, La Sirena et proposa passar Un Nadal Sirena!

ReadMore


Símptomes de la menopausa i nutrició

blog_cat

La menopausa no és una malaltia, sinó una etapa més de la vida de les dones. Per desgràcia, moltes d’elles reben injustificats tractaments farmacològics durant els anys que dura aquesta fase. Al juny de 2005, la revista Annals of Internal Medicine va recollir un rigorós consens dels Instituts Nacionals de la Salut de Units, en el qual es va indicar que la menopausa està “medicalitzada”. És a dir, s’està considerant que un període normal en les dones no és altra cosa que una condició mèdica que requereix de la utilització de medicines. Res més lluny de la realitat. Ara per ara, els nutricionistes observem que això també succeeix en l’àmbit dietètic. En el present text reviso diversos “tractaments” dietètics per als símptomes de la menopausa i insisteixo en la importància de seguir una “díaita” sana.

ReadMore


Prova la fruita congelada a La Sirena!

blog_cat

Estem molt habituats a consumir peix, verdures, marisc o plats preparats congelats. Però, has tastat la fruita congelada? A partir d’ara ja pots fer-ho perquè a La Sirena trobaràs préssec, pinya i meló congelats. A què estàs esperant? Tasta’ls!

ReadMore


Nens vegetarians?

blog_cat

Entenem com a dieta vegetariana (o “ovolactovegetariana”) aquella que exclou el consum de carnis i derivats i de peix i derivats. La dieta vegana, per la seva banda, exclou qualsevol producte d’origen animal, per la qual cosa en ella no hi ha presència de làctics o ous. Si bé hi ha poques persones que a Espanya segueixin una dieta vegetariana (un 1,5% de la població, segons l’enquesta Enide), és molt possible que en uns anys observem un increment en el seu nombre. Als professionals sanitaris ens sol preocupar més l’alimentació dels nens que la dels adults, entre d’altres motius per la seva major vulnerabilitat i perquè els factors de risc afectaran més temps als menors d’edat que als que ja tenim “uns anyets”. En el present text tracto algunes qüestions relacionades amb la dieta vegetariana, particularment a la infància.

ReadMore