Cua de salmó amb anet

blog català

És un dels peixos blaus més consumits, viatja per rius i mars, té una pell platejada-blavosa i el color de la seva carn li dóna nom. Efectivament, parlem del salmó. La nostra proposta d’avui és una recepta senzilla i en la qual aquest peix és el protagonista. Tant si el salmó és un habitual en la teva alimentació com si no és així, t’animem a que la tastis, estem segurs que a casa agradarà!

ReadMore


Nens amb el colesterol fora del normal. No és normal

blog català

Molts adults tenim xifres elevades de colesterol sanguini (hipercolesterolèmia), cosa que preocupa moltíssim a les autoritats sanitàries. I els preocupa amb raó, perquè la hipercolesterolèmia incrementa les possibilitats de morir de forma prematura. Però més preocupant és que els nens tinguin massa colesterol a la sang, tal com amplio en el present text.

ReadMore


Faves, petites en grandària però grans en salut

blog català

Per als grecs són “Kouki”, a Turquia les anomenen “Bakla”, russos i polonesos les anomenen “Bob”, mentre que a Holanda es refereixen a elles com “Tuin Boon”… De què parlem? Dels llegums més antics de la humanitat, les faves. Per la seva versatilitat a l’hora de preparar-les, les seves propietats nutricionals i la seva textura suau i tendra, les faves són un dels nostres aliments preferits. Si vols saber més sobre aquest llegum i ampliar el teu receptari, ¡segueix llegint!

ReadMore


Primavera, immunitat i nutrició, poden congeniar?

blog_cat

Els especialistes solen assenyalar que a la primavera, a més de les infeccions respiratòries, despunten malalties com les faringitis, les amigdalitis o les sinusitis. Sabem, així mateix, que la nutrició està implicada en la immunitat. Però per ventura, existeix un algoritme matemàtic que ens digui quins nutrients hem de prendre, i en quina quantitat, per prevenir les infeccions primaverals? En el present article veurem que és molt més fàcil.

ReadMore


Pizza de bacallà

Pizza bacalla

Tradicionalment la gastronomia de Setmana Santa s’ha caracteritzat per l’austeritat, a més de per la prohibició de menjar carn. Avui dia aquestes tradicions no tenen tanta presència en el nostre menú i encara que moltes persones prefereixen excloure els carnis de la seva dieta en aquesta època, cada vegada més s’opta per receptes que incloguin aliments típics amb preparacions originals . A La Sirena ens agrada innovar i per això t’ensenyem a preparar una deliciosa pizza de bacallà per donar-li un toc modern als sabors de sempre.

ReadMore


Quatre consells per conservar unes dents sanes i un bonic somriure

Facebook_catala

Mengem diverses vegades al dia, pel que és lògic pensar que la nostra manera d’alimentar-nos exercirà una influència important en la salut bucodental. També influeix, i molt, el tabaquisme, l’alcoholisme i, sens dubte, raspallar-nos les dents diàriament i anar al dentista de manera regular. Malgrat això, en moltes ocasions només ens recordem de Santa Bàrbara quan trona, com diu el conegut refrany. Una cosa que en aquest context podem redactar així: “només ens recordem del dentista quan ens fa mal un queixal”. En el present text, a més d’ampliar el que vaig incloure el 15 d’abril de 2013 el text “Tens cura de les teves dents? No n’hi ha prou amb raspallar-les a diari“, intentaré que tinguem present un altre il·lustre refrany “home previngut val per dos”.

ReadMore


Bacallà. Receptes tradicionals i innovadores

Facebook_catala

El bacallà és un peix molt ancorat a la nostra tradició culinària, per la qual cosa és fàcil pensar en classificar-lo com un aliment de tota la vida. No obstant això, el mateix fet que estigui tan present des de fa temps en la nostra cultura gastronòmica, i també la seva versatilitat, ha fet que s’hagin anat versionant i adaptant les receptes a plats més moderns. A continuació et donem algunes propostes tradicionals i d’altres més innovadores.

ReadMore


L’alvocat té colesterol, o més aviat baixa el colesterol?

blog_catala

Moltes persones pensen que l’alvocat, atès que té més quantitat de greixos que altres fruites, té colesterol. El cert és que aquesta saborosa fruita no només no té colesterol sinó que el seu consum fins i tot podria ser d’utilitat per disminuir les xifres de colesterol sanguini en persones amb sobrepès o obesitat. És el que es desprèn d’un estudi recentment publicat a la revista oficial de l’Associació Americana del Cor.

ReadMore


Arròs amb sípia i allets

blog_catala

Avui et suggerim una recepta que podràs menjar com a plat únic, una proposta que tan sols té tres ingredients principals i que tindràs a punt en només 15 minuts. Es tracta d’un arròs amb sípia i alls tendres, tan fàcil de preparar com saborosa!

ReadMore


Decàleg per a un peix congelat de 10

blog_catala

Els productes congelats són, avui en dia, un bàsic a la majoria de llars del nostre país. Gràcies a ells, podem disposar en qualsevol moment d’una àmplia varietat d’aliments i fer-los servir quan més ens convingui, sense que això suposi una pèrdua de les seves propietats organolèptiques i nutritives. A més, li poden donar un respir a la nostra butxaca, ja que solen ser més econòmics que els productes frescos.

ReadMore