Bolets, carabasses i castanyes, la tardor ja és aquí!

Blog_ Alimentos otoño_CAT

La tardor ja és aquí. Ens ho demostren les fulles que ja comencen a caure, els dies que a poc a poc s’escurcen i es fa fosc abans o les temperatures, que encara que no de forma molt definitiva, cada vegada són una mica més baixes. També ho veiem en l’alimentació, arriben deliciosos productes, entre els quals, tot seguit, parlarem dels bolets, la carabassa i les castanyes.

ReadMore


Sempre és beneficiós deixar de fumar, fins i tot en gent gran

Fumar_blog CAT

Vaig dedicar un escrit al tabaquisme, en aquest “racó”, al novembre de 2012, titulat “Fumar engreixa. No comencis a fumar o deixa-ho més aviat “, en el qual vaig intentar argumentar que hauríem de contemplar el tabaquisme com un risc d’obesitat, i no viceversa. Avui, en canvi, escriuré un text amb un enfocament diferent: inclouré, entre altres dades, càlculs que justifiquen que sempre és positiu deixar de fumar, inclús en gent gran, i que si es demana ajuda sanitària per a abandonar el tabaquisme, les possibilitats d’èxit són molt superiors. Són molt bones notícies.

ReadMore


El lluç, coneix-lo!

Merluza_blog CAT

El lluç és un peix molt apreciat de pell grisenca – platejada i carn blanca i suau. A més, ofereix una àmplia aplicació culinària. Preneu nota, a continuació us donem més informació i propostes!

ReadMore


Alimentació en nens esportistes. Algunes qüestions a no oblidar

Niños deportistas_blog CAT

Hi ha molta literatura científica dedicada a la nutrició dels nens esportistes, però també molta controvèrsia, pel que en aquest text veuran que incloc parèntesi amb nombres que corresponen a articles que trobaran citats al final del text, amb els que intento justificar les meves afirmacions. La veritat és que gran part de les recomanacions dietètiques per a esportistes menors d’edat s’han extrapolat de les dirigides als atletes adults (1,2), així que seria molt agosarat per part meva donar consells rotunds sobre aquesta qüestió. En qualsevol cas, els consells que enumero a continuació, si bé no són rotunds, són importants. Vegem-los.

ReadMore


Les apps, una ajuda per cuidar la nostra alimentació

APPS_blog CAT

El món de les aplicacions per a telèfons mòbils i tauletes no para de créixer. Diàriament són milions els usuaris que es descarreguen noves aplicacions amb les que conèixer el temps, descobrir les millors ofertes, assessorar-se a l’hora de practicar esport, aprendre idiomes i un llaaaarg etcètera. És per això que avui volem recopilar algunes aplicacions que poden ajudar-nos a portar una alimentació equilibrada i a cuidar-nos. Ja les teniu als vostres smartphones?

ReadMore


Festes infantils buides de calories buides, però plenes de diversió

Fiestas infantiles_blog CAT copia

“No trobeu natural el que passa sempre”. La frase apareix en l’obra “L’excepció i la regla”, de Bertolt Brecht, el poeta i dramaturg alemany que va haver de fugir de Hitler acusat d’alta traïció. Per fortuna, jo no hauré de fugir després de redactar aquest text. En ell exposo que encara que les “calories buides” (aliments de molt poca qualitat nutricional) gairebé sempre abundin en les festes infantils, no ho hauríem de trobar la mar de natural. També parlo, com Brecht (salvant les grans diferències), d’excepcions i de regles. Finalment, incloc suggeriments per planificar una festa infantil el més saludable possible.

ReadMore


Memoritzar tres paraules pot prevenir la malaltia d’Alzheimer: estil de vida

capçalera_CAT-DEF

Cap malaltia és benvinguda, en això estem tots d’acord. Però també coincidim que les que formen part d’una ombrívola categoria que anomenem “degeneratives” són d’allò més indesitjables. És el cas d’una patologia cada vegada més freqüent en persones grans: la malaltia d’Alzheimer. En aquest article faig un breu repàs de la relació que existeix entre el nostre estil de vida (això inclou a l’alimentació) i aquesta, insisteixo, malaltia indesitjable.

ReadMore


Mini guia de trucs de cuina bàsics (III)

capçalera_CAT-3

Si segueixes La Sirena a les xarxes socials, sabràs que de tant en tant compartim amb vosaltres alguns trucs per a que passis el mínim temps a la cuina però aconseguint treure el màxim rendiment i sabor dels productes congelats que vols preparar! Així, doncs, aprofitem l’avinentesa per fer-te cinc cèntims dels consells que us hem anat fent setmana rere setmana en aquest breu recull de trucs de cuina, dedicat tant als novells com als més avesats als fogons.

ReadMore


Menjar de forma saludable a un restaurant: meta realitzable

imatge blog CAT

Quan es fa una promesa, sigui o no electoral, el que és correcte i honrat és intentar complir-la. Ho explico perquè en el moment d’acabar el text “Menjar fora de casa, ens fa guanyar pes?” vaig comprometre’m a emetre alguns consells per menjar als restaurants sense deixar-nos-hi, a més d’uns quants euros, la nostra salut. És el que pretén el present escrit.

ReadMore


Anar de tapes sense sortir de casa? 5 receptes per sorprendre

tapesblogCAT

Quan esperem convidats a casa i un marge de maniobra bastant ajustat, tenim dues opcions: recórrer al mateix repertori de sempre o bé tenir a la mànega unes quantes receptes ben fàcils, amb producte de qualitat com a protagonista i que ens permetin lluir-nos. Això és el que hem treballat al Curs de Tapes de La Sirena: elaboracions de “pintxos” i barquetes –algunes més tradicionals i d’altres més innovadores-, que ens donaran un plus de sofisticació als nostres aperitius o amb els que podrem anar de tapes sense haver de sortir de casa. T’hi apuntes?