Fuig de la monotonia amb una amanida diferent cada dia

Amanides d'estiu

Potser la calor que desprenen els fogons i la mandra –sí, reconeixem-ho!- a les vacances són les causes que els nostres menús estiuencs resultin monòtons, sense anar més enllà de l’amanida d’enciam i el mateix guarniment dia rere dia. Res més lluny de la realitat: l’amanida és un plat molt versàtil que permet infinitat de combinacions. Per a que us inspireu, us proposem una amanida per a cadascun dels set dies de la setmana. Són plats pràctics, fàcils i nutritius, i el millor de tot: no impliquen que passeu el vostre temps lliure a la cuina.

ReadMore


Menjar fora de casa fa que guanyem pes?

Menjar fora de casa fa que guanyem pes?

A tots ens agrada que ens serveixin el menjar de tant en tant. No haver de fer la compra, cuinar, parar la taula, desparar-la, rentar els plats i guardar-los… és, sens dubte, un gran alleujament, sobretot si et toca fer-ho dues vegades al dia durant set dies a la setmana. No obstant això, els estudis disponibles apunten que menjar sovint fora de casa es relaciona amb un empitjorament de la nostra alimentació i un risc més gran que augmenti el volum de les nostres cèl·lules grasses. Vegem-ho.

ReadMore


Rodanxa de salmó al vapor amb verdures per a wok

Rodanxa de salmó al vapor amb verduretes per a wok

No hi ha excuses per no menjar sa. Avui elaborem un plat tan fàcil que es prepara en un tres i no res i que, a més, és gustós pel toc oriental del gingebre fresc i la soja. Recorda que el salmó és una bona font d’àcids grassos Omega 3 i que la combinació del peix blau amb la selecció curosa de verdures per a wok de La Sirena fa d’aquest plat una opció immillorable per sopar després d’una jornada llarga. Ens posem el davantal?

ReadMore


Beure en funció de la set, també a l’estiu

beber_juliob_cat_BLOG

Podria ser que el títol d’aquest text sonés a “blasfèmia nutricional”, ja que al nostre entorn hi ha molts missatges convidant-nos a beure tot i que no tinguem set, però puc assegurar que aquest títol s’ajusta a la realitat. Ja que s’apropa la calor de l’estiu, i és molt probable que aquests missatges es multipliquin, crec que és important insistir en que, excepte en poques excepcions, el mecanisme de la set funciona prou bé com perquè no haguem de preocupar-nos per viure enganxats a una ampolla d’aigua.

ReadMore


10 mites i rumors sobre els gelats

10 mites i rumors sobre els gelats

Tot i que sempre ve de gust, el gelat és un dels aliments per excel·lència quan pugen les temperatures, per la seva capacitat de refrescar i hidratar tant a grans com a petits, i també perquè menjar-ne és un plaer per als nostres sentits. En tot cas, potser pel seu sabor tan especial, circulen mites i rumors que generen certa controvèrsia. Com que a ningú no li amarga un dolç, a continuació et donem resposta a alguna de les preguntes que potser t’has fet alguna vegada.

ReadMore


Dia Nacional de la Nutrició. Quant pes convé guanyar en l’embaràs?

blog català copia

Demà se celebra la XIV edició del Dia Nacional de la Nutrició. L’any passat, aquest esdeveniment es va centrar en l’obesitat infantil, i vaig aprofitar per escriure un text titulat “Dia nacional de la nutrició: 10 consells per prevenir l’obesitat infantil”. Com aquest any l’esdeveniment es focalitza en l’embaràs i en la lactància he pensat a posar de nou el meu granet de sorra. Sobretot perquè, casualment, al març d’aquest any vaig publicar el meu cinquè llibre divulgatiu, titulat “La mare menja sa“, que versa sobre l’alimentació en aquestes dues etapes de la vida. Com que tinc la sensació que un dels temes més polèmics que apareix en aquest llibre és quant pes convé que guanyi una dona en l’embaràs (aspecte al qual vaig dedicar tot un capítol), crec necessari resumir què opinen sobre aquesta qüestió les entitats de referència.

ReadMore


Filets de lluç a la planxa amb creps farcides de bolets

blog català

Sorprenent, sofisticada… la següent recepta pot definir-se amb molts adjectius. Sorprenent perquè, se t’havia ocorregut alguna vegada aquesta combinació? I sofisticada pel toc especial que li aporten els creps com a guarnició. En qualsevol cas, quina millor forma de definir-la que tastant-la? Així doncs, mans a la cuina!

ReadMore


Menjar més fruites i verdures ens farà perdre pes?

blog català

Els experts en nutrició i salut pública no cessen d’investigar la utilitat d’estratègies que permetin frenar l’actual (i molt alarmant) epidèmia d’obesitat. En el present text, a més de fer un breu repàs de la situació de l’obesitat en adults espanyols, reviso algunes investigacions recents, centrades en dilucidar si augmentar el nostre consum de fruites i hortalisses és una estratègia que hem de considerar si volem perdre pes.

ReadMore


Decàleg per treure-li el màxim profit a la verdura congelada

blog català

La verdura congelada té diversos avantatges. Ens permet gaudir de la nostra verdura preferida encara que no sigui època de collita, disposar de les racions que desitgem netes i trossejades al congelador, i garanteix, gràcies a la ultracongelació, que les qualitats organolèptiques i nutricionals es mantinguin intactes.

Per a un bon tractament en el moment de la cocció i l’elaboració, pren nota dels següents consells!

ReadMore


Cua de salmó amb anet

blog català

És un dels peixos blaus més consumits, viatja per rius i mars, té una pell platejada-blavosa i el color de la seva carn li dóna nom. Efectivament, parlem del salmó. La nostra proposta d’avui és una recepta senzilla i en la qual aquest peix és el protagonista. Tant si el salmó és un habitual en la teva alimentació com si no és així, t’animem a que la tastis, estem segurs que a casa agradarà!

ReadMore