Pizza de bacallà

Pizza bacalla

Tradicionalment la gastronomia de Setmana Santa s’ha caracteritzat per l’austeritat, a més de per la prohibició de menjar carn. Avui dia aquestes tradicions no tenen tanta presència en el nostre menú i encara que moltes persones prefereixen excloure els carnis de la seva dieta en aquesta època, cada vegada més s’opta per receptes que incloguin aliments típics amb preparacions originals . A La Sirena ens agrada innovar i per això t’ensenyem a preparar una deliciosa pizza de bacallà per donar-li un toc modern als sabors de sempre.

ReadMore


Quatre consells per conservar unes dents sanes i un bonic somriure

Facebook_catala

Mengem diverses vegades al dia, pel que és lògic pensar que la nostra manera d’alimentar-nos exercirà una influència important en la salut bucodental. També influeix, i molt, el tabaquisme, l’alcoholisme i, sens dubte, raspallar-nos les dents diàriament i anar al dentista de manera regular. Malgrat això, en moltes ocasions només ens recordem de Santa Bàrbara quan trona, com diu el conegut refrany. Una cosa que en aquest context podem redactar així: “només ens recordem del dentista quan ens fa mal un queixal”. En el present text, a més d’ampliar el que vaig incloure el 15 d’abril de 2013 el text “Tens cura de les teves dents? No n’hi ha prou amb raspallar-les a diari“, intentaré que tinguem present un altre il·lustre refrany “home previngut val per dos”.

ReadMore


Bacallà. Receptes tradicionals i innovadores

Facebook_catala

El bacallà és un peix molt ancorat a la nostra tradició culinària, per la qual cosa és fàcil pensar en classificar-lo com un aliment de tota la vida. No obstant això, el mateix fet que estigui tan present des de fa temps en la nostra cultura gastronòmica, i també la seva versatilitat, ha fet que s’hagin anat versionant i adaptant les receptes a plats més moderns. A continuació et donem algunes propostes tradicionals i d’altres més innovadores.

ReadMore


L’alvocat té colesterol, o més aviat baixa el colesterol?

blog_catala

Moltes persones pensen que l’alvocat, atès que té més quantitat de greixos que altres fruites, té colesterol. El cert és que aquesta saborosa fruita no només no té colesterol sinó que el seu consum fins i tot podria ser d’utilitat per disminuir les xifres de colesterol sanguini en persones amb sobrepès o obesitat. És el que es desprèn d’un estudi recentment publicat a la revista oficial de l’Associació Americana del Cor.

ReadMore


Arròs amb sípia i allets

blog_catala

Avui et suggerim una recepta que podràs menjar com a plat únic, una proposta que tan sols té tres ingredients principals i que tindràs a punt en només 15 minuts. Es tracta d’un arròs amb sípia i alls tendres, tan fàcil de preparar com saborosa!

ReadMore


Decàleg per a un peix congelat de 10

blog_catala

Els productes congelats són, avui en dia, un bàsic a la majoria de llars del nostre país. Gràcies a ells, podem disposar en qualsevol moment d’una àmplia varietat d’aliments i fer-los servir quan més ens convingui, sense que això suposi una pèrdua de les seves propietats organolèptiques i nutritives. A més, li poden donar un respir a la nostra butxaca, ja que solen ser més econòmics que els productes frescos.

ReadMore


Retardo l’aparició d’aliments al•lergògens en la dieta del meu nadó? Doncs, no.

blog_catala copia

A vegades, la lògica i el sentit comú ens juguen males passades. És el cas del que succeeix amb l’al·lèrgia alimentària en la infància. Durant anys hem pensat (m’incloc) que demorar l’aparició en la dieta del nadó dels aliments més implicats en els casos d’al·lèrgia reduiria el nombre de casos de nens amb aquesta patologia. Aquesta estratègia respon al nom de “principi de precaució”. No obstant això, des de 2008 sabem que, contra tot pronòstic, si aquests aliments apareixen aviat, els casos d’al·lèrgia no augmenten. És més, podrien fins i tot disminuir.

ReadMore


Papillota de salmó amb sípia, ceps i espàrrecs

blog_catala

Encara que pugui sonar una mica sofisticat, la papillota és una de les tècniques de cocció més senzilles i alhora saludables. Es tracta simplement de cuinar un aliment embolicat en paper d’alumini o de forn, de manera que la cocció es realitza a través del propi vapor, realçant els sabors naturals dels propis ingredients.

Nosaltres avui et proposem fer servir aquesta tècnica per preparar un saborós llom de salmó amb acompanyament.

ReadMore


Desmitificar i entendre la intolerància a la lactosa

blog_catala

Cada vegada més persones creuen patir una malaltia anomenada “intolerància a la lactosa”, caracteritzada per símptomes gastrointestinals. No obstant això, quan es va al metge, en molts casos aquest no detecta que el pacient tingui aquesta malaltia. Això succeeix per diversos factors, com un major coneixement per part dels professionals sanitaris en relació a aquest trastorn digestiu, però també a causa de la cada vegada més freqüent publicitat de productes sense lactosa i, fins i tot, per culpa de la proliferació de tests de dubtosa fiabilitat. Aquest article aborda aquesta problemàtica, i aporta consells relacionats amb aquest trastorn.

ReadMore


Plats preparats La Sirena, per a tots els gustos!

blog_catala

La feina, les obligacions i els estrictes horaris del dia a dia no sempre ens deixen preparar aquella recepta que teníem prevista o cuinar tant sovint com voldríem o, a vegades, tampoc és cap secret, no ens ve de gust passar el nostre temps lliure a la cuina. Per a aquests moments, els plats preparats són la solució.

ReadMore