Dia Nacional de la Nutrició. Quant pes convé guanyar en l’embaràs?

blog català copia

Demà se celebra la XIV edició del Dia Nacional de la Nutrició. L’any passat, aquest esdeveniment es va centrar en l’obesitat infantil, i vaig aprofitar per escriure un text titulat “Dia nacional de la nutrició: 10 consells per prevenir l’obesitat infantil”. Com aquest any l’esdeveniment es focalitza en l’embaràs i en la lactància he pensat a posar de nou el meu granet de sorra. Sobretot perquè, casualment, al març d’aquest any vaig publicar el meu cinquè llibre divulgatiu, titulat “La mare menja sa“, que versa sobre l’alimentació en aquestes dues etapes de la vida. Com que tinc la sensació que un dels temes més polèmics que apareix en aquest llibre és quant pes convé que guanyi una dona en l’embaràs (aspecte al qual vaig dedicar tot un capítol), crec necessari resumir què opinen sobre aquesta qüestió les entitats de referència.

ReadMore


Filets de lluç a la planxa amb creps farcides de bolets

blog català

Sorprenent, sofisticada… la següent recepta pot definir-se amb molts adjectius. Sorprenent perquè, se t’havia ocorregut alguna vegada aquesta combinació? I sofisticada pel toc especial que li aporten els creps com a guarnició. En qualsevol cas, quina millor forma de definir-la que tastant-la? Així doncs, mans a la cuina!

ReadMore


Menjar més fruites i verdures ens farà perdre pes?

blog català

Els experts en nutrició i salut pública no cessen d’investigar la utilitat d’estratègies que permetin frenar l’actual (i molt alarmant) epidèmia d’obesitat. En el present text, a més de fer un breu repàs de la situació de l’obesitat en adults espanyols, reviso algunes investigacions recents, centrades en dilucidar si augmentar el nostre consum de fruites i hortalisses és una estratègia que hem de considerar si volem perdre pes.

ReadMore


Decàleg per treure-li el màxim profit a la verdura congelada

blog català

La verdura congelada té diversos avantatges. Ens permet gaudir de la nostra verdura preferida encara que no sigui època de collita, disposar de les racions que desitgem netes i trossejades al congelador, i garanteix, gràcies a la ultracongelació, que les qualitats organolèptiques i nutricionals es mantinguin intactes.

Per a un bon tractament en el moment de la cocció i l’elaboració, pren nota dels següents consells!

ReadMore


Cua de salmó amb anet

blog català

És un dels peixos blaus més consumits, viatja per rius i mars, té una pell platejada-blavosa i el color de la seva carn li dóna nom. Efectivament, parlem del salmó. La nostra proposta d’avui és una recepta senzilla i en la qual aquest peix és el protagonista. Tant si el salmó és un habitual en la teva alimentació com si no és així, t’animem a que la tastis, estem segurs que a casa agradarà!

ReadMore


Nens amb el colesterol fora del normal. No és normal

blog català

Molts adults tenim xifres elevades de colesterol sanguini (hipercolesterolèmia), cosa que preocupa moltíssim a les autoritats sanitàries. I els preocupa amb raó, perquè la hipercolesterolèmia incrementa les possibilitats de morir de forma prematura. Però més preocupant és que els nens tinguin massa colesterol a la sang, tal com amplio en el present text.

ReadMore


Faves, petites en grandària però grans en salut

blog català

Per als grecs són “Kouki”, a Turquia les anomenen “Bakla”, russos i polonesos les anomenen “Bob”, mentre que a Holanda es refereixen a elles com “Tuin Boon”… De què parlem? Dels llegums més antics de la humanitat, les faves. Per la seva versatilitat a l’hora de preparar-les, les seves propietats nutricionals i la seva textura suau i tendra, les faves són un dels nostres aliments preferits. Si vols saber més sobre aquest llegum i ampliar el teu receptari, ¡segueix llegint!

ReadMore


Primavera, immunitat i nutrició, poden congeniar?

blog_cat

Els especialistes solen assenyalar que a la primavera, a més de les infeccions respiratòries, despunten malalties com les faringitis, les amigdalitis o les sinusitis. Sabem, així mateix, que la nutrició està implicada en la immunitat. Però per ventura, existeix un algoritme matemàtic que ens digui quins nutrients hem de prendre, i en quina quantitat, per prevenir les infeccions primaverals? En el present article veurem que és molt més fàcil.

ReadMore


Pizza de bacallà

Pizza bacalla

Tradicionalment la gastronomia de Setmana Santa s’ha caracteritzat per l’austeritat, a més de per la prohibició de menjar carn. Avui dia aquestes tradicions no tenen tanta presència en el nostre menú i encara que moltes persones prefereixen excloure els carnis de la seva dieta en aquesta època, cada vegada més s’opta per receptes que incloguin aliments típics amb preparacions originals . A La Sirena ens agrada innovar i per això t’ensenyem a preparar una deliciosa pizza de bacallà per donar-li un toc modern als sabors de sempre.

ReadMore


Quatre consells per conservar unes dents sanes i un bonic somriure

Facebook_catala

Mengem diverses vegades al dia, pel que és lògic pensar que la nostra manera d’alimentar-nos exercirà una influència important en la salut bucodental. També influeix, i molt, el tabaquisme, l’alcoholisme i, sens dubte, raspallar-nos les dents diàriament i anar al dentista de manera regular. Malgrat això, en moltes ocasions només ens recordem de Santa Bàrbara quan trona, com diu el conegut refrany. Una cosa que en aquest context podem redactar així: “només ens recordem del dentista quan ens fa mal un queixal”. En el present text, a més d’ampliar el que vaig incloure el 15 d’abril de 2013 el text “Tens cura de les teves dents? No n’hi ha prou amb raspallar-les a diari“, intentaré que tinguem present un altre il·lustre refrany “home previngut val per dos”.

ReadMore