Arròs amb sípia i allets

blog_catala

Avui et suggerim una recepta que podràs menjar com a plat únic, una proposta que tan sols té tres ingredients principals i que tindràs a punt en només 15 minuts. Es tracta d’un arròs amb sípia i alls tendres, tan fàcil de preparar com saborosa!

ReadMore


Decàleg per a un peix congelat de 10

blog_catala

Els productes congelats són, avui en dia, un bàsic a la majoria de llars del nostre país. Gràcies a ells, podem disposar en qualsevol moment d’una àmplia varietat d’aliments i fer-los servir quan més ens convingui, sense que això suposi una pèrdua de les seves propietats organolèptiques i nutritives. A més, li poden donar un respir a la nostra butxaca, ja que solen ser més econòmics que els productes frescos.

ReadMore


Retardo l’aparició d’aliments al•lergògens en la dieta del meu nadó? Doncs, no.

blog_catala copia

A vegades, la lògica i el sentit comú ens juguen males passades. És el cas del que succeeix amb l’al·lèrgia alimentària en la infància. Durant anys hem pensat (m’incloc) que demorar l’aparició en la dieta del nadó dels aliments més implicats en els casos d’al·lèrgia reduiria el nombre de casos de nens amb aquesta patologia. Aquesta estratègia respon al nom de “principi de precaució”. No obstant això, des de 2008 sabem que, contra tot pronòstic, si aquests aliments apareixen aviat, els casos d’al·lèrgia no augmenten. És més, podrien fins i tot disminuir.

ReadMore


Papillota de salmó amb sípia, ceps i espàrrecs

blog_catala

Encara que pugui sonar una mica sofisticat, la papillota és una de les tècniques de cocció més senzilles i alhora saludables. Es tracta simplement de cuinar un aliment embolicat en paper d’alumini o de forn, de manera que la cocció es realitza a través del propi vapor, realçant els sabors naturals dels propis ingredients.

Nosaltres avui et proposem fer servir aquesta tècnica per preparar un saborós llom de salmó amb acompanyament.

ReadMore


Desmitificar i entendre la intolerància a la lactosa

blog_catala

Cada vegada més persones creuen patir una malaltia anomenada “intolerància a la lactosa”, caracteritzada per símptomes gastrointestinals. No obstant això, quan es va al metge, en molts casos aquest no detecta que el pacient tingui aquesta malaltia. Això succeeix per diversos factors, com un major coneixement per part dels professionals sanitaris en relació a aquest trastorn digestiu, però també a causa de la cada vegada més freqüent publicitat de productes sense lactosa i, fins i tot, per culpa de la proliferació de tests de dubtosa fiabilitat. Aquest article aborda aquesta problemàtica, i aporta consells relacionats amb aquest trastorn.

ReadMore


Plats preparats La Sirena, per a tots els gustos!

blog_catala

La feina, les obligacions i els estrictes horaris del dia a dia no sempre ens deixen preparar aquella recepta que teníem prevista o cuinar tant sovint com voldríem o, a vegades, tampoc és cap secret, no ens ve de gust passar el nostre temps lliure a la cuina. Per a aquests moments, els plats preparats són la solució.

ReadMore


Dos motius per menjar saludablement i alguns consells per aconseguir-ho

blog_catala

Abans de ser un apassionat dietista-nutricionista no tenia ni idea de l’estreta relació que guarda l’alimentació amb la salut, ho reconec. De fet, si no ho reconegués m’exposaria a que molts familiars o amics de la infància s’encarreguessin de recordar-m’ho. Potser per això intento no jutjar mai a qui no es preocupa de la seva alimentació: penso que potser és pur desconeixement. Un desconeixement del que segurament és innocent, atès que la formació al respecte en els plans d’estudi és tirant a escassa, incompleta i de vegades, errada. En el present text enumero dos motius de pes per alimentar-nos saludablement, però també detallo per què ens costa seguir una dieta sana i què podem fer al respecte.

ReadMore


Pèsols amb gambetes

catala

Cuinar a diari fa que molts cops ens preguntem què farem per dinar demà o que hem de comprar per la setmana vinent i, sovint, també ens pot semblar que se’ns acaben les idees i que ‘sempre mengem el mateix’. Per això, us deixem a continuació una recepta de pèsols amb gambetes que ho té tot: és senzilla, saludable i saborosa. Què més es pot demanar?

ReadMore


Trucs i consells dietètic-nutricionals per a adults que fan esport

blog_cat

Els professionals sanitaris estem desitjosos que disminueixin les xifres de sedentarisme i es posi de moda practicar exercici físic cada dia. I és que, encara que és sabut que no és convenient passar hores i hores sense moure el nostre cos, gairebé la meitat de la població adulta espanyola no practica cap mena d’exercici físic en el seu temps lliure. Els motius que justifiquen aquestes desoladores xifres són difícils de concretar, però sí que sabem que la nutrició no pot ser una excusa.

ReadMore


Rap amb gamba argentina guisada al cava

blog_catala

El rap és un peix blanc molt apreciat en termes culinaris. La seva carn ferma i blanca i el seu sabor delicat, fan del rap un peix exquisit per preparar amb salsa i molt especialment en celebracions, quan es converteix en el protagonista de moltes taules. En aquest sentit, avui volem sorprendre amb aquesta deliciosa recepta de rap amb gamba argentina guisada al cava.

ReadMore