Mini guia de trucs bàsics

blog_catala

Siguem principiants o uns “cuinetes”, hi ha una sèrie de trucs fonamentals que hem de conèixer perquè els nostres plats quedin de deu (o el més a prop possible a aquest). A continuació trobaràs un recull dels trucs més bàsics que hem anat ensenyant a través de les nostres xarxes socials, per si t’has perdut algun o bé no els recordes. Posa’t el davantal i a cuinar!

ReadMore


La calor: amiga i enemiga de la nostra salut

blog_catala

Imagina’t que aquest estiu convides a un amic a dormir i, quan el vas a despertar al matí següent, descobreixes, atònit, que s’ha multiplicat. Però això no és el sorprenent, el que et deixa mut és que ara hi ha més de 16 milions de còpies del teu amic al llit, que comparteixen alegrement el dormitori. Com et despistis unes hores més, la xifra arribarà a mil milions, i seguirà creixent. L’”amic” era un bacteri, el “llit”, un aliment, i el “dormitori”, la teva cuina. És a dir, en realitat estava parlant d’un bacteri que ha contaminat un aliment que estava a la teva cuina, a temperatura ambient en ple estiu. La raó de la seva multiplicació (ràpida, exponencial i, sobretot, perillosa) la detallo a continuació, però abans permet que t’avanci que la solució pot requerir tan sols 30 segons. Molt menys del que trigaràs a llegir aquest text.

ReadMore


Plats freds per endur-te on vulguis

blog_catala

Tant si estàs treballant com si has deixat de matinar per uns dies i gaudeixes de les teves vacances, segur que a l’hora de cuinar busques plats lleugers que no et treguin molt de temps, però que a més, estiguin bons. A continuació et mostrem una sèrie de receptes que compleixen aquestes condicions i una més: són aptes tant per portar-les a la feina com a la platja, la piscina o allà on vagis a passar els teus dies de “relax”. Tasta-les i explica’ns què et semblen!

ReadMore


Què té a veure l’estiu amb la vitamina D, una carretera principal i una bateria?

blog_catala

La vitamina D és sorprenent. A qui no li sorprèn descobrir que la nostra pell, si l’exposem al sol, pot sintetitzar una substància de la qual depèn la nostra salut, anomenada vitamina D? Tan fraternal és la nostra relació amb la natura? Doncs sí, estem enllaçats amb el medi ambient fins a aquest punt, una raó més per evitar contaminar. Però això no és tot, perquè, com succeeix amb la major part de la resta de vitamines, també podem ingerir-la amb la dieta. Estem, al meu entendre, davant d’una de les vitamines més interessants, al costat de la vitamina B12, de la qual vaig parlar al març.

ReadMore


Amanida tèbia de favetes, musclos i pebrot tricolor

blog_catala

Que la seva petita mida no t’enganyi! Les favetes o faves baby són un “gran aliment”, tant per la quantitat d’avantatges nutricionals que aporten (proteïna vegetal, fibra, àcid fòlic, fòsfor, baixa densitat calòrica …) com per les seves propietats organolèptiques (tenen un intens sabor i la seva textura és molt tendra i agradable). Si et manquen idees per incorporar-les al teu menú, aquí va la nostra proposta en forma d’amanida tèbia.

ReadMore


Mal de cames a l’estiu? La dieta pot millorar-lo … o empitjorar-lo

capçalera_catala

L’estiu, a més de vacances (almenys per als nens) i “dietes miracle“, ens porta una calor que, com certs fàrmacs, ve amb “efectes secundaris”. A més de dilatar els porus de la nostra pell, també es dilaten els nostres vasos sanguinis, cosa que pot empitjorar la circulació. Ho saben bé, per exemple, les persones que pateixen varius. Aquest article conté alguns consells perquè puguem gaudir més de la calor.

ReadMore


Propostes originals amb ingredients tradicionals

capçalerablog_catala

Hi ha cops que ens manca la inspiració i els nostres plats es tornen monòtons i rutinaris. T’ha passat? Si la resposta és sí, avui t’animem a preparar aquestes tres originals tapes que segur animaran els teus menús. Tant per a una ocasió especial com per donar-te un caprici entre setmana, amb aquestes tres tapes s’acabaran els àpats avorrits. Agafa paper i llapis i pren nota.

ReadMore


Amanides d’estiu: fibra lliure d’avorriment

Blog_Blog1

Existeixen pocs plats tan sans, tan barats i tan fàcils de preparar com una amanida d’estiu. N’hi ha per a tots els gustos, i fins i tot diria que n’hi ha per a totes les edats. Tant nens com adults podem gaudir d’una bona amanida, només cal posar-hi un toc d’imaginació. Sempre és un bon moment per a l’amanida, però sembla que l’estiu les torni més desitjables.

ReadMore


Tres receptes per a un estiu de deu

Cabecera blog CAT

Estem en plena temporada estiuenca, i amb ella canvien els nostres hàbits i el nostre apetit. El cos ens demana plats més refrescants i lleugers per afrontar les altes temperatures, i sortim més i fem més vida social, de manera que no tenim tant de temps per cuinar i pensar en els menús. Per posar solució a això, t’ensenyem algunes receptes que són fresques i lleugeres, fàcils de preparar i a més estan per llepar-se els dits! Segueix llegint i pren bona nota.

ReadMore


Hi ha una paraula que prevé intoxicacions alimentàries a l’estiu: informació


Blog_cabecera_cat_vF

Si hi ha una frase que resumeix les claus de la seguretat alimentària, aquesta és, al meu entendre, la següent: “L’aplicació de temperatures de conservació per fred, l’adequat tractament per calor i, en general, una adequada higiene, juntament amb un elevat nivell d’informació i formació de manipuladors d’aliments en els àmbits domèstic i de la restauració són elements clau en els quals cal incidir per reduir la incidència tant de toxiinfeccions alimentàries com de la resta de malalties transmissibles per via alimentària produïdes per agents biològics”.

ReadMore