T’atreveixes amb la cuina oriental?

20140423_ capçalera blog

Ets un amant de la cuina oriental? O ets dels que no els convenç la cuina d’altres països? Segur que si t’agraden els plats orientals ja coneixes moltes de les seves receptes i curiositats, i si no a continuació et desvetllem algunes.

ReadMore


La depressió, engreixa?

2014_ capçalera blog J.Basulto_cat “Un impacte emocional pot esdevenir una alteració orgànica. El disgust mata el gust”. Així comença un poema titulat “Peligroso enfermo” de l’escriptora i poeta madrilenya Gloria Fuertes, morta el 1998. Apareix en el seu excel·lent llibre “Mujer de verso en pecho” (1995). Al novembre de 2012, gairebé 20 anys després de la publicació d’aquest poema, un estudi científic publicat a “Psychological Medicine” coincideix amb la hipòtesi de Gloria Fuertes. ReadMore


Bacallà: primers i segons plats

20140409_ capçalera blog

Presenta a la teva família un menú excepcional aquests dies de Setmana Santa amb saboroses receptes. És època de bacallà, així que disposa’t a innovar amb plats creats a base d’aquest peix. A pel bacallà!

ReadMore


El fre de mà al malbaratament d’aliments

20140402 capçalera blog CAT

La paraula “malbaratament” es defineix com a “despesa excessiva i supèrflua”. Estem malgastant de forma supèrflua (és a dir, innecessària) els aliments? La veritat és, lamentablement, que sí: Europa llença a les escombraries 90 milions de tones d’aliments cada any, i això sense tenir en compte el descart que es produeix en els sectors agrícola o pesquer. El més greu és que això s’està produint en un món en el qual gairebé mil milions de persones no tenen suficients aliments per menjar. De fet, segons detalla el llibre “Malbaratament”, de Tristram Stuart, els aliments malbaratats a Estats Units cada any podrien alimentar a aquests mil milions de persones.

ReadMore


Flam de bledes amb limanda arrebossada

20140329 capçalera blog

Als nens generalment els costa menjar verdura i peix, però la limanda normalment és un dels peixos preferits entre els més petits de casa. Per què no tractes de presentar-ho de forma divertida? Amb l’ajuda d’un motlle per flams pots crear muntanyes de bledes decorades amb tires de pastanaga i tomàquets cherry que conqueriran al públic més exigent de casa: els nens.

ReadMore


Bacallà: amanides i entrants

20140326_ capçalera blog

La tradició marca prendre bacallà durant els dies previs de Setmana Santa, per això, us portem algunes idees per preparar-lo en entrants i amanides.

ReadMore


Bacallà confitat amb juliana de verdures

20140322_ capçalera blog dissabte

Quaresma és època de bacallà. Comença a preparar-te amb un bon plat de bacallà acompanyat d’una barreja de verdures tallades a la juliana. El teu menú serà més saludable gràcies a aquestes petites dosis de pastanaga vermella i groga, xirivia, mongeta tendra, ceba i ceba tendra.

ReadMore


Com és la dieta –real– dels espanyols?

20140320 post blog CAT

Si penses que Espanya és el bressol d’una dieta saludable o que la nostra manera d’alimentar-nos hauria de ser presa com a model per a les pròximes generacions, et convé llegir el que detallaré a continuació. Contràriament al que molta gent creu, a Espanya no solament ens alimentem de forma molt semblant a com ho fan en altres països europeus, sinó que a més sembla que no hagi de millorar en un futur proper… a no ser que algú prengui cartes en l’assumpte. I aquest “algú” no solament al·ludeix a les autoritats sanitàries (que també) sinó també a nosaltres mateixos.

ReadMore


Carpaccio de salmó amb nous

20140315_ capçalera blog dissabte

Sofisticada, exquisidesa i pura delicadesa són els adjectius que defineixen la nostra nova recepta. Deixa’t conquistar pels víkings noruecs amb aquest carpaccio preparat amb lloms de salmó procedents de Noruega i delicioses nous. Estàs preparat?

ReadMore


Mini guia de trucs

20140312 capçalera blog dimecres

Durant els últims mesos us hem ensenyat alguns trucs que us podien ajudar a ser millors xefs a les vostres cases. Però, te’n vas perdre algun? Has oblidat el que creies imprescindible? Aleshores segueix llegint perquè et recordem alguns dels més interessants. Endavant amb aquests trucs!

ReadMore