Llom de salmó amb escamarlans sobre timbal de patata i bolets

blog_catala

En aquestes dates, no sempre tenim tot el temps que voldríem per dedicar-nos a preparar els menús de les festes. A La Sirena ho sabem i per això et proposem aquesta ‘Recepta 10′ que tindràs a punt en tan sols 30 minuts i amb la que et posaràs a tots els teus convidats a la butxaca. T’ho assegurem, amb ella triomfaràs!

ReadMore


Sorprèn els teus comensals aquest Nadal

blog_catala

Cada Nadal fas el mateix menú i vols innovar? És el primer any que tens a la família a casa aquestes festes? Vols triomfar aquest Nadal amb un menú sorprenent? Sigui quin sigui el teu motiu, des de La Sirena et deixem unes propostes de cara a aquests dies de celebracions que tenim per davant i que volem gaudir amb familiars i amics. Pren nota i bon profit!

ReadMore


Un Nadal Sirena!

blog_cat_v2

Un any més s’acosta el Nadal i ja som molts els que pensem en els preparatius: decorar la casa, regals, trobades, menjars, l’arbre, el pessebre, receptes i menús. És una època en què ens ve de gust gaudir amb la família, retrobar-nos amb aquells que no veiem tan sovint com ens agradaria i passar una bona estona amb ells, moltes vegades, al voltant de la taula. Per fer aquests moments millors, La Sirena et proposa passar Un Nadal Sirena!

ReadMore


Símptomes de la menopausa i nutrició

blog_cat

La menopausa no és una malaltia, sinó una etapa més de la vida de les dones. Per desgràcia, moltes d’elles reben injustificats tractaments farmacològics durant els anys que dura aquesta fase. Al juny de 2005, la revista Annals of Internal Medicine va recollir un rigorós consens dels Instituts Nacionals de la Salut de Units, en el qual es va indicar que la menopausa està “medicalitzada”. És a dir, s’està considerant que un període normal en les dones no és altra cosa que una condició mèdica que requereix de la utilització de medicines. Res més lluny de la realitat. Ara per ara, els nutricionistes observem que això també succeeix en l’àmbit dietètic. En el present text reviso diversos “tractaments” dietètics per als símptomes de la menopausa i insisteixo en la importància de seguir una “díaita” sana.

ReadMore


Prova la fruita congelada a La Sirena!

blog_cat

Estem molt habituats a consumir peix, verdures, marisc o plats preparats congelats. Però, has tastat la fruita congelada? A partir d’ara ja pots fer-ho perquè a La Sirena trobaràs préssec, pinya i meló congelats. A què estàs esperant? Tasta’ls!

ReadMore


Nens vegetarians?

blog_cat

Entenem com a dieta vegetariana (o “ovolactovegetariana”) aquella que exclou el consum de carnis i derivats i de peix i derivats. La dieta vegana, per la seva banda, exclou qualsevol producte d’origen animal, per la qual cosa en ella no hi ha presència de làctics o ous. Si bé hi ha poques persones que a Espanya segueixin una dieta vegetariana (un 1,5% de la població, segons l’enquesta Enide), és molt possible que en uns anys observem un increment en el seu nombre. Als professionals sanitaris ens sol preocupar més l’alimentació dels nens que la dels adults, entre d’altres motius per la seva major vulnerabilitat i perquè els factors de risc afectaran més temps als menors d’edat que als que ja tenim “uns anyets”. En el present text tracto algunes qüestions relacionades amb la dieta vegetariana, particularment a la infància.

ReadMore


Quatre receptes de llenguado per al teu receptari

blog_cat

El llenguado és ben conegut per ser un dels peixos més apreciats a causa del seu sabor i la seva suau textura. És un peix perfecte per cuinar enfarinat, fregit, elaborat amb alguna salsa, a la planxa o combinat amb marisc. En aquest post recopilem 4 senzilles receptes amb llenguado que no poden faltar al teu receptari!

ReadMore


Magnesi: en aliments millor que en pastilles

blog_cat Amb un arbre no es reforesta un bosc, i amb un nutrient no es millora la salut. Aquesta senzilla reflexió semblem oblidar-la quan comprem complements dietètics, a la vista del constant increment en les seves vendes. Un increment poc justificat, donades les escasses proves científiques que sustenten els seus suposats beneficis. D’entre els molts nutrients de moda, un d’ells, el magnesi, apareix cada vegada més sovint en diferents mitjans de comunicació, de vegades acompanyat de promeses exagerades. Si bé hi ha nombrosos estudis que suggereixen possibles beneficis associats a la ingesta de magnesi, convé mirar-los de prop per no extreure conclusions equivocades. ReadMore


La Sirena Club et porta a Noruega

blog_catala

Ja tens la nostra targeta La Sirena Club? Coneixes tots els beneficis que t’ofereix? Sabies que ara La Sirena Club et porta a Noruega? Si ets titular de la targeta ja pots anar preparant la maleta!

ReadMore


Baixar el colesterol. Tres respostes, quatre consells i un aforisme

blog_catala

Tant el 2012 com el 2013 vaig escriure sobre el colesterol en aquest “racó”, així que aquest any no serà menys. Així, al març de 2012, sota el títol “El colesterol no és una entelèquia“, vaig elaborar un petit “examen” per ajudar a resoldre dubtes, com si certs aliments d’origen vegetal (com la fruita seca o l’alvocat) tenen colesterol. Al febrer de 2013 vaig pensar que era moment d’abordar la qüestió de si el consum d’ous (que tenen bastant colesterol) es relaciona amb el colesterol elevat, de manera que vaig escriure el post “Els ous i el seu polèmic colesterol“, que conté dades que possiblement et sorprenguin. Aquest any, si ja has “resolt l’examen” i llegit el polèmic post, et suggereixo que llegeixis les tres respostes, els quatre consells i l’aforisme que detallo a continuació. És un tema en el qual val més “ser pesat que descuidat”, com entendràs de seguida.

ReadMore