Mal de cames a l’estiu? La dieta pot millorar-lo … o empitjorar-lo

capçalera_catala

L’estiu, a més de vacances (almenys per als nens) i “dietes miracle“, ens porta una calor que, com certs fàrmacs, ve amb “efectes secundaris”. A més de dilatar els porus de la nostra pell, també es dilaten els nostres vasos sanguinis, cosa que pot empitjorar la circulació. Ho saben bé, per exemple, les persones que pateixen varius. Aquest article conté alguns consells perquè puguem gaudir més de la calor.

ReadMore


Propostes originals amb ingredients tradicionals

capçalerablog_catala

Hi ha cops que ens manca la inspiració i els nostres plats es tornen monòtons i rutinaris. T’ha passat? Si la resposta és sí, avui t’animem a preparar aquestes tres originals tapes que segur animaran els teus menús. Tant per a una ocasió especial com per donar-te un caprici entre setmana, amb aquestes tres tapes s’acabaran els àpats avorrits. Agafa paper i llapis i pren nota.

ReadMore


Amanides d’estiu: fibra lliure d’avorriment

Blog_Blog1

Existeixen pocs plats tan sans, tan barats i tan fàcils de preparar com una amanida d’estiu. N’hi ha per a tots els gustos, i fins i tot diria que n’hi ha per a totes les edats. Tant nens com adults podem gaudir d’una bona amanida, només cal posar-hi un toc d’imaginació. Sempre és un bon moment per a l’amanida, però sembla que l’estiu les torni més desitjables.

ReadMore


Tres receptes per a un estiu de deu

Cabecera blog CAT

Estem en plena temporada estiuenca, i amb ella canvien els nostres hàbits i el nostre apetit. El cos ens demana plats més refrescants i lleugers per afrontar les altes temperatures, i sortim més i fem més vida social, de manera que no tenim tant de temps per cuinar i pensar en els menús. Per posar solució a això, t’ensenyem algunes receptes que són fresques i lleugeres, fàcils de preparar i a més estan per llepar-se els dits! Segueix llegint i pren bona nota.

ReadMore


Hi ha una paraula que prevé intoxicacions alimentàries a l’estiu: informació


Blog_cabecera_cat_vF

Si hi ha una frase que resumeix les claus de la seguretat alimentària, aquesta és, al meu entendre, la següent: “L’aplicació de temperatures de conservació per fred, l’adequat tractament per calor i, en general, una adequada higiene, juntament amb un elevat nivell d’informació i formació de manipuladors d’aliments en els àmbits domèstic i de la restauració són elements clau en els quals cal incidir per reduir la incidència tant de toxiinfeccions alimentàries com de la resta de malalties transmissibles per via alimentària produïdes per agents biològics”.

ReadMore


Respectar la gana d’un nen és respectar el nen

201405_ Nova capçalera blog cat

Una de les millors maneres d’ensenyar respecte a un nen és respectant-lo. I això inclou respectar la seva gana. Imaginem a un pare o una mare dient-li al seu estimat fill el següent: “Fill meu, quan siguis gran vull que mengis en funció de la teva gana, sempre segons els teus gustos i preferències i en base a una dieta saludable. Per això, t’obligaré a menjar més del que et ve de gust, uns aliments que jo he escollit, molts d’ells malsans”. És una contradicció en tota regla, similar a la que apareix en aquesta vinyeta de l’humorista Streeter. Més encara si el pare o la mare mengen fatal davant del nen. Lamentablement, és el que succeeix en molts casos. Vegem-ho més de prop, per conscienciar-nos que aconseguir que els nostres fills mengin bé no és només predicar amb paraules.

ReadMore


Filet de lluç al vapor amb verduretes escalivades

Capçalera blog recepta

El lluç és un dels peixos més consumits al nostre país sobretot gràcies a la seva versatilitat. En la següent recepta et proposem combinar-ho amb una selecció de verdures escalivades i espècies per donar-li més color i sabor al plat. En menys de mitja hora podràs gaudir d’aquest ric àpat a la vegada que et cuides. Bon profit!

ReadMore


3,2,1… Que comenci la temporada dels gelats!

Cabecera blog_ CAT

Poc a poc va pujant la temperatura i cada vegada vénen més de gust els sabors refrescants i lleugers que ens ajuden a suportar les altes temperatures i a gaudir del bon temps. Per això, et proposem un recorregut per la nostra secció més dolça i refrescant: els gelats. Per a tots els gustos i en qualsevol moment, segur que a La Sirena descobreixes un gelat per a tu. Segueix llegint ¡i veuràs com se’t fa la boca aigua!  

ReadMore


Dia nacional de la nutrició: 10 consells per a prevenir l’obesitat infantil

capçalera blog CAT

Cada 28 de maig es celebra a Espanya, des de fa 12 anys, el “Dia nacional de la nutrició “, un esdeveniment en el qual es realitzen diferents actes amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la importància d’una bona alimentació per prevenir malalties i conservar una bona salut. Es tracta d’una iniciativa que, any rere any i des de 2002, posa en marxa la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD). La FESNAD agrupa les principals entitats implicades en l’alimentació, nutrició i dietètica espanyoles. Aquest any, el dia nacional de la nutrició compta, a més, amb la col·laboració de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN).

ReadMore


L’obesitat és una malaltia?

Blog2

Moltes persones van descobrir, entre el juny i el novembre del 2013, que tenien una malaltia. Quan dic “moltes” no em refereixo a centenars ni a milers, sinó a milions de persones. I és que en aquella data, un consens científic de quatre grans entitats sanitàries va detallar que els metges han de considerar com a malalta a una persona amb obesitat (al món hi ha uns 500 milions d’adults amb obesitat). Per a ser més exactes, l’obesitat hauria de considerar-se, segons el consens, un “estat de malaltia multimetabòl·lica i hormonal”. En el text que ens ocupa reviso qui i per què va prendre la decisió d’etiquetar l’obesitat com una malaltia, així com algunes discussions que s’han generat a partir de llavors.

ReadMore